Kavalan Concertmaster Port cask finish 40% 0,7l
Svůj charakter si Kavalan Concertmaster Port cask finish získal díky staření v sudech po Ruby Port, Tawny Port a starých ročníkových Port vínech. Whisky však prvně stárne v pečlivě vybíraných sudech z Amerického dubu, až potom dozrává v sudech po portském, které whisky dodávají její jemnost.
Detailní popis produktu
Bez dobarvování karamelem (e150)
Svůj charakter si Kavalan Concertmaster Port cask finish získal díky staření v sudech po Ruby Port, Tawny Port a starých ročníkových Port vínech. Whisky však prvně stárne v pečlivě vybíraných sudech z Amerického dubu, až potom dozrává v sudech po portském, které whisky dodávají její jemnost.
Kavalan se nachází v subtropickém podnebném pásu na severu Tchaj-wanu. Zdejší teploty jsou silně proměnné, což při staření whisky způsobuje silné „dýchání sudů“ a tím prudké vstřebávání chutí ze dřeva – dochází k rychlému stárnutí.
Značka Kavalan je zvláštní pro svou zajímavou pozici ve světě whisky. Musí definovat ne jen základní chuťový profil Kavalanu, ale také utváří vizi o tom, jak by whisky z Tchaj-wanu měla chutnat.
Naše chuťová paleta:
Vůně: Červené hrozny, hřebíček, vanilka, jemný tabák, sušenkové těsto.
Chuť: Hnědý cukr, skořice, pepř, dřevitost.
Závěr: Středně dlouhý, s tóny hrozinek, švestek, jahod a příjemně štiplavého tabáku.
Chuťová paleta od výrobce:
Vůně: Tóny tropického ovoce, vanilky, kokosu a cukrové vaty.
Chuť: Plná chuť s přirozenou sladkostí a komplexností.
Závěr: Příjemně táhlý a uspokojivě kořenitý.
1) Single malt – Whisky výhradně z ječmene a pocházející pouze z jedné palírny.
2) Portské víno (port wine) – Fortifikované (alkoholizované) víno z Portugalska, plného sladkého charakteru s tóny sušeného ovoce, čokolády, skořice, karamelu, ale i malin, pomeranče a oříšků.
3) Ruby Port (červené) – Varianta Portského vína, která je typická svou tmavě červenou barvou. Vyznačuje se chutí čokolády a sušeného ovoce.
4) Tawny Port – Varianta Portského vína, která je typická svým dlouhým stárnutím v sudech. Vyznačuje se chutí sušených fíků, mandarinek, medu a oříšků.
5)Dýchání sudu – Během teplého období se alkohol v sudu rozpíná a tlačí se přes dřevo ven, dřevo tak saje whisky do sebe. Při nástupu chladného počasí se snaží okolní vzduch proniknout do sudu a destilát nasátý dřevem je tlačena zpátky dovnitř. Tímto procesem whisky nabývá chutě ze dřeva.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Whisky |
---|---|
Země: | Taiwan |
Druh: | Single malt whisky |
Typ sudu: | Po Bourbonu, Po Víně Port |
Obsah alkoholu (%obj): | 40 |
Doba zrání: | Bez určení věku (NAS) |
Přesný typ sudu: | Bourbon cask, Ruby Port cask, Tawny Port cask, |