Kavalan Bourbon oak 46% 0,7l
Kavalan ex-bourbon oak je stařen v sudech po bourbonu. Vzniká ředěním produktu Kavalan Solist ex-bourbon, který se lahvuje v sudové síle. Ředí se tamější pramenitou vodou vysoké kvality na 46% alkoholu. Sudy v kterých je whisky stařena byly před použitím pro Kavalan naplněny jen jednou – bourbonem.
Detailní popis produktu
Bez filtrace za studena
Kavalan ex-bourbon oak je stařen v sudech po bourbonu. Vzniká ředěním produktu Kavalan Solist ex-bourbon, který se lahvuje v sudové síle. Ředí se tamější pramenitou vodou vysoké kvality na 46% alkoholu. Sudy v kterých je whisky stařena byly před použitím pro Kavalan naplněny jen jednou – bourbonem.
Palírna Kavalan se nachází v subtropickém podnebném pásu na severu Tchaj-wanu. Zdejší teploty jsou silně proměnné, což při staření whisky způsobuje silné „dýchání sudů“ a tím prudké vstřebávání chutí ze dřeva – dochází k rychlému stárnutí.
Značka Kavalan je zvláštní pro svou zajímavou pozici ve světě whisky. Musí definovat ne jen základní chuťový profil Kavalanu, ale také utváří vizi o tom, jak by whisky z Tchaj-wanu měla chutnat.
Naše chuťová paleta:
Vůně: Vanilka, muškátový ořech, banán a kokosové mléko.
Chuť: Osvěžující a sladká s tóny kokosu, exotického ovoce – manga, banánu.
Závěr: Kratší, jemný a lehký s tóny banánu a koření.
Chuťová paleta od výrobce:
Vůně: Čistá s tóny čerstvého tropického ovoce a příjemné vanilky, kokosu a koření. Představte si, že vás právě ovívá přívětivý mořský vánek s uklidňujícím a osvěžujícím účinkem. Tohle dokáže právě tato whisky po náročném dni v práci.
Chuť: Jemná, dobře vybalancovaná přirozená sladkost, vanilka a kořenitý charakter dubu, zaoblená a komplexní, hedvábně hebká.
Závěr: Osvěžující s náznaky exotické ovoce a koření.
1) Single malt – Whisky výhradně z ječmene a pocházející pouze z jedné palírny.
2) Bourbon – Destilát tvořen minimálně z 51% kukuřicí. Musí být destilován a stařen na území Spojených států. Stárnout musí v čerstvých sudech z bílého amerického dubu. Nesmí být dobarvován karamelem.
3) Sudová síla – Procenta alkoholu, které má whisky hned po vytažení ze sudu. Znamenaje bez jakéhokoliv ředění.
4) Dýchání sudu – Během teplého období se alkohol v sudu rozpíná a tlačí se přes dřevo ven, dřevo tak saje whisky do sebe. Při nástupu chladného počasí se snaží okolní vzduch proniknout do sudu a destilát nasátý dřevem je tlačena zpátky dovnitř. Tímto procesem whisky nabývá chutě ze dřeva.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Whisky |
---|---|
Země: | Taiwan |
Druh: | Single malt whisky |
Typ sudu: | Po Bourbonu |
Obsah alkoholu (%obj): | 46 |
Doba zrání: | Bez určení věku (NAS) |
Přesný typ sudu: | Bourbon cask |