Balvenie Sweet toast of American oak 12yo 43% 0,7l
Sladovník Kelsey McKechnie, inspirovaný snahou vyrobit ještě ovocnější a sladší whisky Balvenie, dostal skvělý nápad dovézt sudy Virgin Oak z Kentucky. Po jejich hlubokém vypálení v The Balvenie Cooperage byly naplněny whisky Balvenie zrající v sudech po bourbonu.
Detailní popis produktu
Malt Master Kelsey McKechnie, inspirovaná snahou vyrobit ještě ovocnější a sladší whisky Balvenie, dostala skvělý nápad dovézt sudy Virgin Oak z Kentucky. Po jejich hlubokém vypálení v The Balvenie Cooperage byly naplněny whisky Balvenie zrající v sudech po bourbonu.
V pouhých 25 letech si Malt Master Kelsey McKechnie vydobyla své místo u stolu The Balvenie. Je ceněna pro svůj nebojácný přístup k experimentování, který spojuje s opravdovou úctou k řemeslu.
Každý krok na cestě dlouhé 3792 mil z horkého Kentucky do kopců Speyside je přesně vyladěn tak, aby vznikla ta nejjemnější a nejsladší whisky. Na ohni se pálí pouze bílé dubové dřevo. Omamná oříšková a marcipánová vůně všech vanilinů uvnitř amerického dubu se line vzduchem.
Je to příběh o tom, co velkolepého se může stát, když se starobylá technika setká s novými nápady. "Někdo by řekl, že jsme se 'dotkli našich srdcí', ale předpokládám, že čas od času je třeba zkusit něco opravdu jiného," vysvětluje mashman Brian Webster.
V Balvenie neustále přicházejí s novými nápady a já jsem hrdý na to, že jsem toho součástí. Všichni se na tom podílejí. V pouhých 25 letech si Kelsey McKechnieová, malt masterka, vydobyla své místo u stolu The Balvenie. Je ceněna pro svůj nebojácný přístup k experimentování, který spojuje s opravdovou úctou k řemeslu. "Ráda se snažím porozumět změnám whisky Balvenie, ke kterým dochází během procesu výroby," vysvětluje. "Pomáhá mi to ocenit, jak moc se řemeslo v průběhu času vyvíjelo a jak vznikají specifické chutě." Na jednom setkání s týmem se v její hlavě zrodil nápad na experiment, jehož cílem bylo vyrobit ještě ovocnější a sladší whisky Balvenie. "Neustále se snažíme zkoušet různé věci, tohle byl experiment, abychom zjistili, co by se mohlo stát," říká.
Cílem bylo vytáhnout z dřeva co nejvíce chuti.
Zárodek se rychle vyvinul v ambiciózní plán. Za podpory odborných znalostí našeho čestného velvyslance a bývalého malt mastera Davida C. Stewarta Kelsey obstaral sudy z panenského dubu Kentucky od Kelvin Cooperage v Louisville v Kentucky. Kelvin je rodinný podnik, který funguje od roku 1963 a pro své sudy používá dub té nejvyšší kvality, přičemž každý z nich jedinečným způsobem vypaluje na otevřeném ohni.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Whisky |
---|---|
Země: | Skotsko |
Region: | Speyside |
Druh: | Single malt whisky |
Udání věku (roky): | 12 |
Typ sudu: | Panenský dub, Po Bourbonu |
Obsah alkoholu (%obj): | 43 |
Doba zrání: | 12 let |
Přesný typ sudu: | Bourbon cask, Virgin American oak cask |