Do 18. 12. Garantujeme doručení do Vánoc! (Dodání do 3 dnů)🚛

Bains 40% 0,7l

Bain’s Cape Mountain Whisky je single grain whisky destilovaná na přístrojích Column still, která stárne v sudech předtím naplněných jen jednou - Bourbonem - a to celé tři roky.

standardní cena: 499 Kč –23 % 383 Kč 547,14 Kč / 1 l
Dostupnost: Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
31.12.2024
Bains 40% 0,7l
Bains 40% 0,7l whisky
499 Kč –23 %

Detailní popis produktu

Bain’s Cape Mountain Whisky je single grain whisky destilovaná na přístrojích Column still, která stárne v sudech předtím naplněných jen jednou - Bourbonem - a to celé tři roky. Po třech letech se přemístí do nové várky sudů na dalších 18 – 30 měsíců.

Co dělá proces její výroby tak unikátní jsou zrna obilí políbená Jihoafrickým sluncem. Tyto obiloviny jsou uznávané světovým palírnickým průmyslem pro jejich kvality. Teplé klima ovšem pomáhá i při staření jako takovém. Nadprůměrné teploty způsobují intenzivnější dýchání sudů a to způsobuje rychlé vstřebávání chutí ze dřeva – dochází k rychlejšímu stárnutí.
 

Naše chuťová paleta:
Vůně:
Grep, vanilkový cukr, muškátový oříšek.
Chuť: Jemná a dobře zaoblená, s tóny vanilky, čerstvé hrušky, banánu, koření a karamelu.
Závěr: Krátký s tóny citrusové kůry

Chuťová paleta od výrobce:
Jemná a plná chuť kombinující toffee, květinové tóny a vanilku, s náznaky koření a dřevitosti.
 

1) Single grain – Whisky destilovaná ze směsi obilovin (žito, pšenice, kukuřice, ječmen, …)  a pocházející pouze z jedné palírny.

2) Column still – Někdy zvaný jako continuous still, coffey still nebo patent still, je sloupcový destilační přístroj, který umožňuje nepřetržitou destilaci. Většinou se používá na destilaci levnějších kořalek, u whisky většinou obilných (grain) whisky a bourbonu, ale hraje významnou roli i ve světě rumu.

3) Bourbon – Destilát tvořen minimálně z 51% kukuřicí. Musí být destilován a stařen na území Spojených států. Stárnout musí v čerstvých sudech z bílého amerického dubu. Nesmí být dobarvován karamelem.

4) Dýchání sudu – Během teplého období se alkohol v sudu rozpíná a tlačí se přes dřevo ven, dřevo tak saje whisky do sebe. Při nástupu chladného počasí se snaží okolní vzduch proniknout do sudu a destilát nasátý dřevem je tlačena zpátky dovnitř. Tímto procesem whisky nabývá chutě ze dřeva.

Doplňkové parametry

Kategorie: Whisky
Tipy na dárky: 💸 Dárky okolo 500 Kč
Země: Jižní Afrika
Druh: Single grain whisky
Typ sudu: Po Bourbonu
Obsah alkoholu (%obj): 40
Doba zrání: Bez určení věku (NAS)
Přesný typ sudu: Bourbon cask